sâmbătă, 14 august 2010

Unde esti copilarie cu padurea ta cu tot?

Totul a inceput atat de simplu...o privire,2 ochi,o speranta si-un vis...lumi prefacute din aur ajustate cu praf roz si o bila rotunda de cristal ce apara visul de gandirile in putrefactie ce dizolva speranta..
Era atat de bine,doar EA era alaturi de tine,ea te intelegea,ea si numai ea exista..Nu era posibilitatea infiltrarii raului absolut sau a dorintei malefice...
Dezvirginarea sufleteasca cauzata de ura si dispret refac paradisul pierdut si-l substituie cu un singur suras ..o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare.
Rautate,zgarcenie,dispret,ura,hidosenie...oricat de apasatoare ar fi aceste cuvinte inocenta pura spulbera dintr-o atingere,caci sub influenta farmecului basmic va cuprinde in brate si va strange plina de caldura pana cand va preface totul intr-un praf colorat..si va transforma fiecare cuvant si fapta intr-o icoana..icoana inimii si-a amintirilor.
EA..Ea poate fi o padure,un basm,un vis,o caleasca,un print,un zambet,o privire..Poate fi orice,oricum,oricand si oriunde..Este o bucata ta de lut in fata careia privesti nedumerit si sufli sperand ca in urma inspiratiei sa ramana ceea ce sufletul ti-a contopit cu zambetele in minte..O proiectie a ceea ce tu visai,a ceea ce tu doreai.
Acum foloseste-ti privirea,ofera-i mister!Foloseste-ti zambetul,fa-o vie!Foloseste-ti imaginatia,fa-o originala,fa-o sa fie numai a ta!Foloseste-ti sufletul si nu regreta nimic..Fii tu,fii pur,fii inocent:si transforma acea bucata de lut lipsita de suflu in cel mai sfant lucru avut pe pamant..si invata sa o pretuiesti...
Cand EA va muri, cadavul se va numi adult si va intra in societatea IADULUI sub scalavia Diavolului...Cand primavara tineretii se va sfarsi,epoca seaca a grijilor se va dezulantui sub mania fortelor adulterine.
Da-i radacina!Ce-ai facut?Fara radacina nu va ramane in suflet,va fi doar o alta floare primaveratica ce se va ofili si va trece in putrefactie pana va fi data uitarii..
Da,da,da!!TU,despre tine vorbesc COPILARIE,nu te simti?Caci eu te-am pierdut undeva in trecut si inca tanjesc dupa atingerea ta,dupa tine..Te vreau inapoi,vreau sa-mi redai suflul,m-am saturat sa fiu un cadavru..Ahhh,tu,copilarie!!Esti...acea perioada a vietii umane, intermediara intre idiotia prunciei si nebunia tineretii – la doi pasi de pacatele maturitatii si la trei de regretele batranetii..Incep sa calc pe sticla,si ma doare.Vino si salveaza-ma copilarie,caci sufletul mi-e ratacit,memoria pierduta,tu esti singura mea boaba de lumina intr-un cazan intunecat si innecat de teroare..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu